Bekijk onze informatie video

contact@parisbybike.eu | +33 7 63901252 | 4 Rue du Bourg L'Abbé (Le Marais)

Het beste begin van jouw weekendje Parijs!

Food Tour

  • De enige Nederlandse Food Tour in Parijs!
  • In de sfeervolle wijk ‘Le Marais’ en ‘Quartier Montorgueil’
  • Leer over de Franse gewoontes & eetcultuur
  • Kwaliteitsproducten op verrassende locaties
  • Ontmoeting met Parijse locals die jou hun vakmanschap laten proeven

Food Tour

Parijs, hoofdstad van de beste keuken ter wereld, n’est-ce pas?

Maar het is nog best lastig om in maar een paar dagen tijd de leukste en lekkerste keuzes te maken uit het enorme aanbod… Deze Food Tour op de fiets is daarom een ‘must’ voor Nederlandse Foodies op bezoek in Parijs!

Alvast een stukje (virtueel) meefietsen?

Bekijk onze Food Tour teaser!

Wat staat er op het menu?

  • Bezoek aan originele en onbekende food locaties
  • Enthousiaste uitleg over de locaties en delicatesse
  • Food Stops; 3 hartig, 2 zoet en 1 koffie
  • 2 mooie glazen wijn inbegrepen

Wat ga je doen?

Onze Food Tour is een 3 uur durende bourgondische onderdompeling in het culinaire Parijs. Al fietsend door bruisende wijken als Quartier Montorgueil en Le Marais nemen we je mee naar onze favoriete hidden gems. We vergeten het Louvre en de Nôtre Dame, we gaan juist naar intieme locaties in Parijs die onlosmakelijk met de Franse keuken zijn verbonden. Je likt je vingers af bij de oudste patisserie van Parijs, je leert hoe je de ‘escargot’ uit z’n huisje krijgt, je ontmoet een nieuwe generatie sexy slagers, je leert hoe je met een kaasplank hoort om te gaan, want ‘Oui, daar bestaat een etiquette voor!’ 

Du Vin? Jazeker, 2 lekkere glazen onderweg. En je sluit de tour af met een goede espresso en een chocolade verrassing van een ‘Meilleur Ouvrier de France!’ 

Drie keer Travellers' Choice of the Year!

We kunnen natuurlijk zelf vertellen hoe leuk onze tours zijn, maar wie kunnen dat nu beter beoordelen dan onze eigen bikers.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 582 recensies
Super leuke fietstocht! Deze fietstocht is echt een aanrader!! Zo bijzonder om door Parijs te fietsen. Je ziet veel mooie, interessante dingen, krijgt veel info en bent lekker actief. Ik ging samen met mijn zoon van 11 en hij vond het ook echt heel erg leuk. Onze begeleidster, Loïs, was super! Kon goed vertellen en zorgde voor een gezellig groepsgevoel!
Laura F
Laura F
Super!!! Met kinderen Vandaag Parijs verkend op de fiets onder begeleiding van Jarno. Jarno is super enthousiast en betrekt de kinderen goed tijdens de route. Veel leuke plekken en straatjes gezien. De lunch bij bakker Paul was heerlijk. Echt een aanrader.
Niels W
Niels W
Een leuke en snelle introductie tot Parijs, de highlights in het centrum We werden met 4 volwassenen en 4 kinderen van 11 jaar leuk ontvangen door Loïs om onze opoe-fietsen uit te kiezen. Ze nam ons mee op een leuke, rustige route langs de mooiste plekjes in het centrum. Tijdens het fietsen hielden we stil bij historische plekken, zoals Palais Royal, Louvre en Saint-Germain, waar allerlei leuke verhalen over te vertellen waren. Loïs bracht het met name erg leuk voor de kinderen. De rustpauze bij Bakker Paul in Saint-Germain was ook leuk om even uit te rusten en bij te kletsen.
Hans t
Hans t
Superleuke tour Superleuke tour door de straatjes van Parijs. Geweldig leuke gids Femke maakte de tour helemaal af. Zoek je een leuke fietstour zou ik deze zeer aanbevelen. Juist omdat deze wat meer door de leuke straatjes gaat waar je zelf eigenlijk niet snel komt.
Linda
Linda
Een mooie manier om Parijs te ontdekken. Prachtige trip op de fiets door een groot gedeelte van Parijs gehad. “Monsieur Hans” was onze gids en ondanks dat we Parijs goed kennen, zijn wij zeer verrast door zijn boeiende verhalen en de idyllische plekjes die hij liet zien. Zeker de moeite waard om Parijs op een andere manier te ontdekken. Wij hebben zelfs een paar van zijn tips (lunch quartier Latin, museum van Victor Hugo en de graffiti tunnel) de volgende dagen ondernomen. Merçi beaucoup!!!
Carolienvm
Carolienvm
Aanrader! Wat een leuke tour! Samen met Jarno door de stad gefietst. Leuke feitjes over de stad gehoord. Jarno is een vrolijke, gezellige gids die de kinderen heel goed betrekt bij de tour. Een echte aanrader!
Elise W
Elise W
Absoluut een aanrader! Fantastische highlighttour met Jarno door Parijs gehad! Gezellig, veel info, leuke weetjes, van jong tot oud wordt erbij betrokken! Tussendoor tijd voor een koffietje en iets lekkers erbij! Absoluut een aanrader op de mooie rode “opoefietsen” 3 uur rondfietsen!
pvdgeijn67
pvdgeijn67
Wat een leuke ervaring!! Wat een geweldige ervaring om samen met gids Femke de offroad tour te doen! 3 uur door Parijs fietsen en op plekken komen die je normaal nooit zou ontdekken. Daarbij de enthousiaste manier van uitleg geven op de verschillende locaties, maakte het een middag om nooit te vergeten!
chris r
chris r
Fantastische tour, echt een aanrader! We konden nog wel uren doorfietsen met Jarno! Geweldige tour gehad met ons gezin onder begeleiding van Jarno! Hij is een super gids, echt genoten!
Inez H
Inez H
Top! Super leuke fietstocht! Femke was een top gids en wist alle pubers enthousiast te krijgen voor een beetje Franse geschiedenis 👍🏻
NvG
NvG

Praktische informatie

Onze Food Tour is op de fiets en duurt max. 3 uur. De Food Tour is een uiterst geschikte tour in groepsverband, dus heeft u iets te vieren met bedrijf of familie? Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid

Vertrektijden & prijzen

Onze Food Tour (NL) kan op dinsdag t/m zaterdag geboekt worden, zondag niet mogelijk ivm gesloten ambacht. De vertrektijd is 13:30 of 14:00

Minimaal aantal personen: 5

Prijzen
€89,- per persoon incl. alle hapjes en wijnen.